Avocat Definitiv Oradea Membru al Baroului Bihor

Cabinetul individual de avocat va ofera asistenta si reprezentare juridica in toata ramura dreptului privat, precum si in drept penal.

Domenii ale dreptului in care va oferim asistenţă juridică:

1. Drept civil, 2. Drept comercial, 3. Dreptul familiei, 4.Contencios administrativ, 5. Contraventii, 6. Asociatii si fundatii, 7. Societati comerciale, 8.Drept penal



marți, 9 aprilie 2013

TIMBRUL DE MEDIU POATE FI CONTESTAT ÎN INSTANŢĂ

Mult aşteptata ordonanţă privind timbrul de mediu, care trebuia să rezolve problema nelegalităţii vechilor acte normative care au reglementat timbrul de mediu, nu rezolvă această problemă. OUG 9/2013 care reglementează timbrul de mediu, deja este contetstată în instanţă, de către persoanele care au achitat această taxă.
Această taxă auto instituită în 2013, încalcă principiul libereri circulaţii a mărfurilor pe teritoriul UE reglementat de art.110 TCE, întrucât prin noua formulă de calcul, se îngrădeşte libera circulaţie a mărfurilor.
Astfel taxa creşte foarte mult pentru autoturismele Euro 3 şi Euro 4 care sunt cele mai cumpărate la noi în ţară, şi este mai mică pentru autoturismele non euro, Euro 1 şi Euro 2. În anumite cazuri, timbrul de mediu este mai mare decât preţul maşinii, sau depăşeşte 50% din valoarea acestui preţ, ceea ce conduce la imposibilitatea oamenilor de a proceda la înmatricularea maşinii. Cuantumul ridicat al taxei îngrădeşte dreptul de proprietate, şi restricţionează circuitul liber al bunurilor.
De asemenea nici principiul poluatorul plăteşte nu este respectat. Pentru maşinile mai vechi care poluează mai mult, taxa datorată este mai mică, în timp ce pentru autoturismele mai noi, care poluează mai puţin, taxa este mai mare.
Cei care au achitat timbrul de mediu şi vor să recupereze această taxă nelegală, au nevoie de următoarele documente: - decizia de calcul, - chitanţa, - carte de identitate românească,- contract de vânzare-cumpărare, - carte de identitate externă, - traduceri, - carte de identitate proprietar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu