Avocat Definitiv Oradea Membru al Baroului Bihor

Cabinetul individual de avocat va ofera asistenta si reprezentare juridica in toata ramura dreptului privat, precum si in drept penal.

Domenii ale dreptului in care va oferim asistenţă juridică:

1. Drept civil, 2. Drept comercial, 3. Dreptul familiei, 4.Contencios administrativ, 5. Contraventii, 6. Asociatii si fundatii, 7. Societati comerciale, 8.Drept penal



luni, 23 ianuarie 2012

SUSPENDAREA NOII LEGI A TAXEI AUTO - UN LUCRU FAVORABIL PENTRU CETATENI

         Conform unui comunicat avansat de Ministrul Mediului in aceste zile, se doreste suspendarea Legii 9 din 2012 pana in 1 ianuarie 2013. Aceasta propunere va fi pusa spre dezbatere pe masa Guvernului si daca va fi admisa va imbraca forma unei ordonante de urgenta.
         Amanarea acestei legi creeaza urmatoarele efecte:
         1. Cetatenii vor achita taxa in baza legii  vechi, lege care este nelagala si discriminatorie. Prin urmare taxa platita se va putea recupera in instanta integral, impreuna cu dobanda aferenta si cheltuielile de judecata
         2. In cazul instrainarii unor masini second-hand inmatriculate in tara, cumparatorul nu va trebui sa achite la cumparare taxa de poluare. Vor ramane supuse taxei de poluare masinile noi si masinile second-hand din strainatate care se vor inmatricula in Romania.
         Oricum cetatenii care au achitat taxa de poluare in temeiul OG 50/2008, deci anterior intrarii in vigoare a noii legi - Legea 9/2012 pot introduce actiuni in instanta pentru recuperarea integrala a taxei, intrucat la momentul platii ea era nelegala si discriminatorie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu