Avocat Definitiv Oradea Membru al Baroului Bihor

Cabinetul individual de avocat va ofera asistenta si reprezentare juridica in toata ramura dreptului privat, precum si in drept penal.

Domenii ale dreptului in care va oferim asistenţă juridică:

1. Drept civil, 2. Drept comercial, 3. Dreptul familiei, 4.Contencios administrativ, 5. Contraventii, 6. Asociatii si fundatii, 7. Societati comerciale, 8.Drept penal



luni, 30 ianuarie 2012

TAXA AUTO SUSPENDATA, IN CONTINUARE NELEGALA SI SUPUSA RESTITUIRII IN INSTANTA

            In cadrul sedintei de Guvern de ieri - 30.01.2012, s-a decis suspendarea  pana in 1 ianuarie 2013 a prevederii legale din Legea9/2012 care se refera la obligatia platii taxei de prima vanzare in cazul instrainarii autovehiculelelor inmatriculate inainte de 2006.
           Efectul suspendarii acestei prevederi legale, nu face altceva decat sa mentina discriminarea existenta intre produsele nationale si cele provenite din alte state membre UE, si prin urmare atrage nelegalitatea platii acestei taxe denumita in aceasta lege taxa de prima vanzare. Indiferent de denumirea pe care o poarta, taxa creaza aceleasi efecte nelegale si discriminatorii, si prin urmare este supusa restituirii pe cale judecatoreasca.
          Suspendarea adoptata de Guvern nu face altceva decat sa mentina cadrul anterior in ce priveste plata taxei de plouare. Ca si pana acum, achizitionarea unei masini second-hand din strainatate si inmatricularea ei pe teritoriul Romaniei, este supusa platii taxei de poluare. Aceasta taxa achitata este insa nelegala, creand discriminare intre produsele nationale si cele din alte state membre UE, si prin urmare poate fi solicitata restituirea ei pe cale judecatoreasca.
          Sintetizand, consecintele produse de aceasta suspendare a legii sunt:
          1. masinile inmatriculate inainte de 2006, in caz de instrainare nu sunt supuse platii taxei de prima vanzare
          2. masinile second-hand achizitionate dintr-un stat UE si inmatriculate in Romania, ca si pana acum, sunt obligate la plata taxei
           3. discriminarea intre produsele nationale si cele din alte state UE persista in continuare, fapt ce creaza un caracter nelegal al legii
          4. nelegalitatea decurgand din obligatia platii acestei taxe poate fi inlaturata in instanta, prin solicitarea cetateanului platitor al taxei de a i se restitui taxa, cu dobanda aferenta si cheltuieli de judecata.
          Asadar, atat cetatenii care au achitat taxa anterior intrarii in vigoare a legii 9 din 2012, cat si cei care vor achita taxa ulterior intrarii ei in vigoare, pot solicita instantei de judecata restituirea taxei, dobanda fiscala aferenta si cheltuieli de judecata.
       








           

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu